"Loading..."

За нас

Добредојдовте! Седнете и сметете се удобно. Можеби понекогаш се чувствувате како Алиса додека паѓа низ дупката на зајакот. Дали верувате во судбина или сакате да имате контрола врз сопствениот живот? Дозволете ни да ви кажеме зошто сте тука. Тука сте затоа што знаете нешто. Она што го знаете не можете да го објасните, но го чувствувате и сте го чувствувале целиот ваш живот. Нешто не е во ред со светот, не знаете што е, но таму е. Трн во умот кој ве полудува, тоа е чувството кое ве донесе тука. Знаете ли за што зборуваме?

Конформизмот. Сакате ли да знаете што претставува? 

Конформизмот е насекаде околу нас, дури и во овој момент може да го видите кога ќе погледнете низ прозорецот или кога ќе го вклучите телевизорот. Може да го почуствувате кога излегувате од дома, додека седите на час или пак сте на работа, додека си ги плаќате сметките. Тоа е превез врз ваште очи кои треба да ве оттргне од промената. Се прашувате која промена? Онаа која може да ве извади од затворот на сопствениот ум, да обликува подобро општество со нови вредности. За жал никому не може да му се каже што е промента, мора самите да ја видите. Ова ви е последната шанса, после која нема враќање назад.

Конформизмот е насекаде околу нас, дури и во овој момент може да го видите кога ќе погледнете низ прозорецот или кога ќе го вклучите телевизорот. Може да го почуствувате кога излегувате од дома, додека седите на час или пак сте на работа, додека си ги плаќате сметките. Тоа е превез врз ваште очи кои треба да ве оттргне од промената. Се прашувате која промена? Онаа која може да ве извади од затворот на сопствениот ум, да обликува подобро општество со нови вредности. За жал никому не може да му се каже што е промента, мора самите да ја видите. Ова ви е последната шанса, после која нема враќање назад.