"Loading..."

Добредојдовте!

Општество и култура

Последни артикли

Работни вештини

Eден од најголемите парадокси на денешницава е кога од штотуку дипломирани студенти се бара долгогодишно работно искуство. Без искуство не може да добиете работа, а без работа не може да стекнете искуство. Тоа е исто како некој да ви каже: „Не се доближувај до водата, додека не научиш како да пливаш.“ Но, ...

Прочитај повеќе

Преку кул ми е!

На 18ти Март, во Кинотека на Македонија со почеток од 19 часот се оддржа настанот „Преку кул ми е!“, на тема вклученост на младите во медиумите. Младинскиот совет на Американската амбасада заедно со здружението Рацио, во склоп на серијата настани ‘’Let’s talk about’’ решија да позборуваат за исклученоста на мла...

Прочитај повеќе

Јавна Администрација

Сигурна плата, здравствено осигурување, платени придонеси, фиксно работно време и малку вложен напор се едни од многуте придобивки на јавната админситрација која останува најатрактивното место за вработување помеѓу младите.  Бројната и неефеикасна администрација не е само проблем во Македонија, туку и во ...

Прочитај повеќе

Музиката на КРИК!

50 албуми кои треба да ги слушнеш пред да заврши првата сезона!

Bob Dylan – Freewheelin , The Beatles – Rubber Soul,The Rolling Stones – Out of our heads
The Beach Boys – All Summer Long, The Who – My Generation..

Прочитај повеќе