"Loading..."

Општество

Работни вештини

Eден од најголемите парадокси на денешницава е кога од штотуку дипломирани студенти се бара долгогодишно работно искуство. Без искуство не може да добиете работа, а без работа не може да стекнете искуство. Тоа е исто како некој да ви каже: „Не се доближувај до водата, додека не научиш како да пливаш.“ Но, ...

Прочитај повеќе

Јавна Администрација

Сигурна плата, здравствено осигурување, платени придонеси, фиксно работно време и малку вложен напор се едни од многуте придобивки на јавната админситрација која останува најатрактивното место за вработување помеѓу младите.  Бројната и неефеикасна администрација не е само проблем во Македонија, туку и во ...

Прочитај повеќе